Medgyesiné Sági Tímea

Méhész. Immáron 7 éve foglalkozik méhekkel. Mindig is érdekelte a természetvédelem, alkalmazott környezetkutató diplomáját is természetvédelem szakirányon szerezte. Diplomamunkáját rovarokból írta. Neki a méhészet összefonódik a természetvédelemmel. Egy méhész nem hagyhatja figyelmen kívül a természet törvényeit. A természettel harmonikusan kell gazdálkodnia, odafigyelve a növények virágzására, az időjárási körülményekre, a különböző területek vízjárására, ami nagyban befolyásolja a nektármennyiséget ill. a méhek gyűjtőkedvét.
2015-ben nyertes fiatalgazda pályázata segítségével komolyabb méhészeti beruházásba kezdhetett főállású egyéni vállalkozóként, valamint még egy főt foglalkoztat.
Jelenleg 49 család méhével gazdálkodik, 100%-ban vegyszermentes mézet állítva az egészségtudatos vásárlók polcaira. Kaptártípusának köszönhetően könnyedén meg tudja tenni a vegyszermentes atkamentesítést, ami a legnagyobb veszélyt jelenti a méhészeteknek.
Manapság nagy jelentősége van az egészségtudatos táplálkozásnak, így kerülhetett a méz a tudatos vásárlók érdeklődési körében 1. számú természetes édesítőszerként.
A méz használata és termelése több száz éves hagyomány Magyarországon és a Kárpát-medencében. A mézeltetés és a méhészet ősi hagyománynak tekinthető világszerte, hiszen a háziméh (Apis mellifera) háziasítása már mintegy 6000 évvel ezelőtt megtörtént és a selyemlepke mellett voltaképpen az egyetlen korán háziasított rovarfaj.
A nemzetiparki környezet ideális hely a méhészetének, mivel garantáltan nincsenek méhgyilkos rovarölő szerek, ill. kemikáliák amik így a mézbe sem tudnak bejutni. A nemzeti parknak köszönhetik, hogy mézük kivételes (átlag feletti) minőséggel rendelkezik, a természetes környezetnek köszönhetően mentes a tájidegen fajoktól.

 

Elérhetőség:

Cím: 4071 Hortobágy, Máta major 8/409.
Telefon: 70/677-0116
E-mail:  timi.sagi@icloud.com
Honlap: -

Térkép >>