Zsusska
Zsusska vagyok és befőzök. Mert szeretem csinálni!
Veszprémben és a Balaton-felvidéken gazdálkodom, és az általam megtermesztett alapanyagokból dolgozom. Kézműves lekvárokat, szörpöket, befőtteket és egyéb finomságokat készítek. Termékeim nem tartalmaznak tartósítószert, mesterséges adalékanyagot, aromát, sem színezéket. Csak természetes alapanyagokat, sok-sok gyümölcsöt vagy épp zöldséget. Szerintem a befőzés remek dolog, megmenti a nyarat, palackba zárja, tartósítja. Talán mondhatom magamról, hogy a befőzést én egy kicsit másképp teszem, igyekszem lefújni róla a mesterségesen rátelepedett port, új, modernebb köntösbe öltöztetem, új íz kombinációkat kreálok, mert ez számomra kihívás, amit élvezek, nagyon.
Védjegyes termékek:
Dzsemek és lekvárok: csipkebogyó lekvár, galagonya lekvár, kökénylekvár, sárgabarack lekvár, meggydzsem, cseresznyelekvár, almás pite dzsem, bodzabogyó lekvár,
feketeszeder dzsem, vadringló dzsem
Szörpök: citromfű szörp, mentaszörp, meggyszörp, levendulaszörp, csipkebogyó szörp, bodzavirág szörp, bodzabogyó szörp, feketeszeder szörp, eperszörp, málnaszörp
Befőttek: birsalma befőtt, zöld dió befőtt, vadringló befőtt
Egyéb finomságok: medvehagyma krém, marinált fokhagyma, babos zakuszka
A befőzés során nemcsak a klasszikus sárgabarack-, cseresznyelekvár, vagy birsalma befőtt vonalat képviselem, mert szeretem
a természet, az erdő-mező gyümölcseit is üvegbe zárni, mint a feketeszeder, bodzavirág, csipkebogyó. Régi, feledésbe merült receptek szerint készítem el a zöld dió befőttet vagy a babos zakuszkát.
Nagy híve vagyok a vadon termő vagy elfeledett gyümölcsök tartósításának. Hogy újra felismerjük, a körülöttünk lévő táj nemcsak "gaz", hanem igazi éléskamra: som, kökény, galagonya, bodzabogyó...
Cég elérhetőségei:
web: www.zsusska.hu
facebook: www.facebook.com/zsusskadzsem
instagram: www.instagram.com/zsusska
e-mail: zsusska@zsusska.hu
telefon: +36 30 226 45 88