Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra (pálinka és lekvár)
A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra tagjainak hitvallása a bio növénytermesztés és a megtermelt bio gyümölcsökből különböző termékek előállítása. A termékek előállításánál is törekszünk a természetes anyagok és kiegészítők használatára . A tartósítást tisztán hőkezeléses eljárással végezzük. A termékek nagyobb hányada tanúsítottan bio termék . A körtén , meggyen és szilván kívül a többi gyümölcsünk is bio technológiával van termesztve , csak a kis volumen miatt nincs tanúsítva. A termékeinket az Aggteleki Nemzeti Park érdemesnek találta a „Nemzeti Parki Termék „ kitüntető védjegy használatára.
Észak- Kelet Magyarországon , a sátoraljaújhelyi vulkáni Sátorhegy szoknyáján a köves, meszes, agyagos talajokon termesztett gyümölcsök intenzívebb íz világgal és karakteresebb jelleggel rendelkeznek. A termőhelyünk időjárása, klímája, talaja kiválóan alkalmas arra, hogy lédús, édes,zamatos gyümölcsök teremjenek. Valószínűleg ezt a megállapítást nemcsak a nemzeti büszkeség mondatja velünk, mert járjunk bárhol a világon, az itthonos fajtáknál finomabbat aligha kapunk máshol és ezt a hozzánk látogatókülföldi vendégek is elismerik. Ezt az aromagazdaságot már elődeink is igyekeztek megőrizni és lekvárként, vagy párlatként eltenni a hideg téli napokra amikor jólesik visszaidézni a forró nyári napokat.
Két fő termékcsaládunk van . Ezek a „ Széphalmi Nyelvforgató Pálinka” és a „Zemplén Kincse Lekvár” márkaneveket kapták.
Széphalmi Nyelvforgató Bio Pálinkák
Valódi magyar kisüsti eljárással készült pálinka. A pálinkáink a bio ültetvényünk és a környék kisebb gyümölcsöseinek terméséből azzal a nem titkolt céllal készülnek, hogy aki fogyasztja, megismerje az itteni gyümölcsök illatát, utánozhatatlan tüzét és ízeit .Igy részese lehet annak a varázslatnak , ahogyan a múlandó gyümölcs lelke halhatatlanná lesz a pálinkában. Kóstolóházunkban melyet a bio pálinka szentélyének szántuk , és 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom Kazinczy 199 alatt található, arra törekszünk,hogy ezeket a minden érzékszervezet elvarázsoló párlatokat mindenkivel megismertessük , és mindenkihez eljuttassuk. A 2013-as évjáratú Bio Körte, Bio Szilva és Bio Meggy pálinkáinkat 40,50, sőt 60 és 70 fokos erősségben is forgalmazzuk. A Bio Vilmoskörte Pálinkánk 2015-ös évjáratú és 40 és 50 fokos. Három prémium termékünk különleges érlelési eljárással készült. 2013-as évjáratú a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Körte Pálinka 40 fokos, a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Szilva Pálinkánk 50 fokos, míg a Széphalmi Nyelvforgató Bio Hordós Meggy Pálinkánk ismét 40 fokos erősségű.
Széphalmi Nyelvforgató Pálinkák
Kisebb mennyiségű gyümölcsökből is készítünk pálinkákat a választék bővítésére, a lehetőségeink alapján. 50 barackfa , közel 200 birsfa , 10 vadkörtefa és közel 0,5 hektáros szőlőnk termése színesíti a pálinka kínálatunkat.
A termékeinket és az aktuális választékot megtekintheti az apalinka.hu honlapon. Megrendeléseket a szephalmi-biolekvar.hu honlapon lévő web-áruházunkon keresztül tudjuk fogadni.
Zemplén Kincse Lekvárok
A körte , szilva, meggy bio ültetvényünk valamint , kisebb gyümölcsöskertjeink egyéb fajtáiból mint birs , barack, naspolya, alma és a felvásárolt erdei gyümölcsökből pl. fekete áfonya felhasználásával készítjük lekvárjainkat .
A kézműves és a legmodernebb technika és részese az előállítás folyamatának. A gyümölcsök szedése, mosása, tisztítása, darabolása és előkészítése kézi munka eredménye. A főzés kisebb részét hagyományos ( rézüstben, szabad tűzön) , jelentősebb részét a legmodernebbnek számító számítógépes vezérlésű , vákuumos mono-blokkal végezzük, mely sterilizálni is tudja az előállított termékeket. Lekvárjaink ízléses csomagolásban 10,30,60 dekás kiszerelésben kaphatóak. Mivel a termékek ízesítése és összetétele folyamatosan bővül ezért csak pár különlegességet emelek ki a választékból.
Aszalt Szilvás Szilva Lekvár
Az ízek fokozásának eredményeként jött létre a szabad tűzön, réz üstben főtt bio szilva lekvárba a frissen aszalt bio szilva felaprítva lett összerottyantva. A házi készítésű bukták kiváló összetevője.
Mákos Mazsolás Barack Lekvár
A Gönci fajtájú sárgabarackból mazsolával és mákkal megbolondítva készült a lekvár. A palacsinta elengedhetetlen , pikáns tartozéka , mellyel felejthetetlen az izharmónia.
Fekete Áfonyás Szilvalekvár
Erdei gyűjtésből származó gyümölcsöt a bio szilvával kevertük olyan mértékig , hogy a domináló íz a vadgyümölcs maradt. Vadételek mellé ajánljuk.
Naspolya Lekvár
A késő ősz gyümölcse kissé fanyar , de egyben különleges izével magában is különleges élményt nyújt. Természetesen egyedi sütemények alapanyagának is kiváló.
· Zemplén kincse kézműves birsalma-alma lekvár
· Kistermelői málnás nektarin lekvár
· Zemplén kincse bio szilva lekvár
· Kistermelői málnás alma lekvár
· Kistermelői két áfonya lekvár
· Zemplén kincs kézműves fekete áfonyás szilva lekvár
· Kistermelői mákos, mazsolás, sárgabarack lekvár
· Zemplén kincse kézműves levendulás szilva lekvár
· Kistermelői sárgabarack fekete ribizli lekvár
· Kistermelői sárgadinnyés sárgabarack lekvár
· Kistermelői fűszeres szilva lekvár
· Nyelvforgató bio körte pálinka 50%
· Nyelvforgató bio körte pálinka 60%
· Nyelvforgató bio körte pálinka 70%
· Nyelvforgató bio Vilmos körte pálinka 50%
· Nyelvforgató bio szilva pálinka 50%
· Nyelvforgató bio szilva pálinka 60%
· Nyelvforgató bio szilva pálinka 70%
· Nyelvforgató bio meggy pálinka 50%
· Nyelvforgató bio meggy pálinka 60%
· Nyelvforgató bio meggy pálinka 70%
· Nyelvforgató barikolt bio körte pálinka 40%
· Nyelvforgató barikolt bio szilva pálinka 50%
· Nyelvforgató barikolt bio meggy pálinka 40%
Termékeink kóstolhatók a Széphalmi Nyelvforgató Bio Pálinka Kóstolóházunkban 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom Kazinczy út 199 alatt vagy megtekinthetők a szephalmi-biolekvar.hu honlapon ahol web-áruházunkon keresztül eleget is tudunk tenni vásárlási elképzeléseinek.
További információ:
Susztrik Jenő
Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra
3980 Satoraljaújhely, Kazinczy u. 63.)
Tel: 06-30-958-4923/06-70-408-5654