Szalmából készült díszek, ékszerek, csatok

Sarlóval kis kévékbe gyűjtve vágom le a gabonát viaszérésben. Szárítás után tisztítom, ami annyit tesz, Utána válogatom hosszúság és vastagság szerint.  A fonáshoz az a szalma csomót áztatom, amiből dolgozni akarok. Vázlatot nem készítek, de elképzelem, hogy mit szeretnék készíteni és ezt sok féle formában meg szoktam csinálni. De akadnak spontán létrejövő alkotások is.
Ahhoz hogy a mostani életbe beilleszthető legyen, ahhoz olyan tárgyakat kell készíteni, amit a mai kor embere is szívesen használ. Szerintem a tanult és a ki kísérletezett technikának akkor van igazán értéke, ha át adja az ember a jövő generációnak, akik tovább alkotnak belőle, valamint fejlesztenek is rajta.
Munkáim megtalálhatók a Kecskeméti Népi Iparművészeti Múzeumban, a Zengővárkonyi Szalmamúzeumban, egy –egy darab található Budapesten, Szegeden, Kalocsán, Kecskeméten, valamint Magyarországon elég sok helyen.  Külföldön Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Ukrajnában, Görögországban, Erdélyben, Dániában, Svájcban és Amerikában.

 

Kapcsolódó termelők