Merta Judit - Apothecary dr. Merta Kft.

OFFICINA MERTA Natúrkozmetika 

„A titok, ami a természetben rejlik”"Hatékony bőrápolás - a természet csodálatos gyógyerejével "

Ezzel a mottóval indította el saját vállakozását Merta Judit 2012-ben. Azóta foglalkozik natúr, gyógyhatású kozmetikumok gyártásával. 
 

Fogadják szeretettel Merta Judit személyes bemutatkozását! 

Rólam

Gyerekkoromtól kezdve imádtam patikába járni, így nem csoda, hogy végül gyógyszertári szakasszisztensként végeztem2008-ban. A munkám során egyre többször szembesültem a ténnyel, hogy vannak olyan bőrproblémák, amelyek erős gyógyszeres kezelés nélkül visszatérő panaszokat okoznak a pácienseknél. Ilyen például az ekcéma, a seborhea, de a pikkelysömör is. Az orvosok legtöbbször szteroidos krémeket ajánlottak rá, sokan azonban valami természetesebb verziót kerestek volna, így szabadidőmben elkezdtem kísérletezgetni egy alternatív megoldáson. Régi receptúrákat, természetes alapanyagokat kerestem és mivel a betegek azt mondták, hogy a zsírosabb krémeket viselik a legjobban, ilyen textúrában gondolkoztam. A patikai méhviaszt 100%-ban természetes, hazai méhészektől vásárolt méhviaszra cseréltem, majd a keverékből megszületett az ajakír, és később a Selyembalzsam is. Mivel az érzékeny bőrrel, bőrproblémákkal küzdők közül egyre többen jöttek vissza a termékemért, megfogalmazódott bennem, hogy indítani kellene egy természetes alapanyagokra épülő szépségápolási brand-et.

 

A márkáról

A méhviasz után a gyógyiszappal, a termálvizekkel és a gyógynövényekkel is elkezdtem foglalkozni, ezek köré a főbb összetevők köré építettem a márkámat. A termékek parabén-, szilikon-, adalék- és mindenféle mesterséges színezék-, és illatanyagtól mentesek. Kozmetikumaink gyógynövény boltokban, bio-nagykereskedésekben és a DM üzletek polcain is elérhetőek. Termékeinket kifejezetten ajánljuk az érzékeny, száraz, irritációra, allergiára hajlamos bőrre, valamint az immunhiányos bőrtünetekre.
Az Officina Merta márka 3 termékcsaládból áll: 

- Termálvizes termékek 
- Hévízi iszapos termékek 
- Selyembalzsam termékek 


Alapanyag kisokos

A méhtermékeket, gyógynövényeket Hortobágy- és környékéről, az iszapot Hévízről, a testápolóhoz használt forrásvizet pedig Fonyódról szerezzük be, de minden más összetevő terén is figyelünk arra, hogy amit csak lehet itthoni kisvállalkozóktól, termelőktől vásároljunk.

„Zero-waste”

Cégünknek az is nagyon fontos, hogy kevesebb felesleges hulladékot termeljünk, így az elmúlt évben a műanyag csomagolásokat 100%-ban és örökké újrahasznosítható alumíniumra cseréltük, és dolgozunk a termékek újratölthetőségén is.
 

„Slow life” – avagy különleges fürdőélmény az otthonunkban is

Kozmetikumainkkal nem csak egy-egy krémet, szépségterméket szeretnénk adni, hanem vissza akarjuk hozni a lelassulás jegyében relaxáló létélvezetet , testi-lelki feltöltődést adó fürdőzés élményét az otthonainkba is. Mert bár Magyarország híres a gyógyvizeiről és a fürdőkultúrájáról, a home-spa örömét sokan nem tudják igazán kiélvezni saját fürdőszobájukban. Mi ehhez szeretnénk minden lehetőséget megadni. Szükségünk van egy csendes menedékhelyre, ahol megpihenhetünk, lelassulhatunk és elfelejthetjük a mindennapos stresszt. Ha ugyanis a lelkünk jól van, az a testünkre, így a bőrünkre is gyógyító hatással lesz.

 

Célom

Kicsit lelassítani, visszahozni a fürdőzés örömét az otthonainkba is, természetes alapanyagokkal gyógyítani és kényeztetni az érzékeny, problémára hajlamos bőrt.