Hortobágyi Selyembalzsam

"A száraz bőr selymessé varázsolásához"

A Selyembalzsam termékcsaládról:

  • egy hatékony és védett  receptúra, Hortobágyi magas tisztaságú, bio méhtermékekből és gabonakivonatokból,
  • vízmentes termékek /ezáltal tartósítószermentes/ hagyományos, régi patikai receptúrák alapján kézzel készítik, 
  • kizárólag nehezen kezelhető bőrtünetekre, bőrirritációkra, extrém száraz és érzékeny bőr kezelésére ajánlott Selyembalzsam segít a bőr védőfunkciójának visszaállításában és fenntartásában. Vásárlói vélemények alapján "multifunkcionális csodabalzsam". 
  • a termékek szimbóluma a lepke - a bőr újjászületésére utalva.
     
A  jelenleg legismertebb Selyembalzsam nyert el legtöbb elismerést; többek között a DM-üzletlánc által kiírt  pályázat első nyertes, innovatív, fenntartható hazai  terméke lett, valamint az Egyesült Államokban is forgalomban levő termék 2019-óta. 
 

A Selyembalzsam gyulladáscsökkentő, propoliszból és olivaolajból készített természetes balzsam, amely hidratálja és puhítja a száraz bőrt, jótékony hatással van a gyulladásos folyamatokra, csillapítja az ekcémás bőrtüneteket, irritációt és nyugtatja a pikkelysömör tüneteit. Magas zsírtartalmának köszönhetően védi az érzékeny bőrt a külső hatásoktól (szél, nedves, hideg levegő, szennyeződések) és pótolja a bőr károsodott védőrétegét, ezzel megfékezi a bőr korai öregedését. Kisebb égési sérüléseknél enyhíti a fájdalmat, regenerálja a sérült szöveteket, továbbá csökkenti a rovarcsípések és egyéb gyulladások okozta irritációt. 

A Hortobágyi Selyembalzsam különböző vitaminokat (A, B1, B2, E), ásványi anyagokat, flavonoidokat, továbbá a bőrben is természetesen megtalálható anyagokat tartalmaz. Nagy mennyiségben tartalmaz D-vitamint is, amely a legújabb kutatások szerint kulcsfontosságú szerepet tölt be a különböző immunfolyamatokban. Így a termék kiválóan alkalmazható kiegészítő terápiaként az ekcéma, csalánkiütés, pikkelysömör vagy más hasonló immunhiányos bőrproblémák kezelésére. 

A Selyembalzsam régi, házi jellegű gyártási receptúra alapján készül, szintetikus tartósítószerek nélkül. A régi időkben víz hozzáadása nélkül készült bőrápolási termékek magas olajtartalmú krémek hosszú ideig is tárolható voltak anélkül, hogy megromlottak volna. A további anyag stabilitást különböző antimikróbás és antibakteriális növényekkel tudták elérni.

A Selyembalzsam szteroidokat, mesterséges adalékokat, tartósítószert nem tartalmaz. Gyártása hagyományosan, kézzel történik, ellenőrzését a budapesti ÁNTSZ mikrobiológiai laboratóriuma és a KERMI végzi. 

A termékek elérhetőek az Officina Merta honlapon.