Fertő-Hanság Nemzeti Parki Termék védjegy pályázat 2023

 
A védjegy használatára jogosult, aki

- a természet védelmével összhangban,
- a Fertő- Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi oltalom alatt álló (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület), illetve Natura 2000 területein, valamint az ezekhez tartozó településeken
- élelmiszer / kézműves terméket állít elő.

 

Tehát a termék előállítója/gyártója jelentkezhet, a védjegyet pedig maga a termék kapja meg!

 

A védjegy célja

A helyi előállítású termékek népszerűsítése, piacra jutásuk és megbecsülésük növelésének elősegítése, a hagyományos mesterségek megőrzése, a természettel harmonikus gazdálkodás elősegítése:

 

A pályázati csomag benyújtása

A kitöltött védjegyhasználati kérelmet egy példányban, termékmintával és fényképes dokumentációval kell leadni postai úton vagy személyesen az igazgatósághoz (9434 Fertőújlak, Petőfi Sándor utca 23/A) 2023. augusztus 31-ig. A dokumentumok és további tájékoztatás letölthetők az Igazgatóság honlapjáról:
 
(Romlandó termékek esetén a termékminta leadásáról előzetes egyeztetés szükséges!)

 

A pályázat menete, eredményhirdetés

A benyújtott pályázati anyagokat a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírálja el a leadási és hiánypótlási határidő után. A nyertes pályázókkal az igazgatóság védjegyhasználati szerződést köt a Bizottság által elfogadott időtartamra (max. 5 év). Az oklevelet ünnepélyes keretek között, október 14-i rendezvényünkön adjuk át.

 

További információk:

Szalai Sára: szalai.sara@fhnp.hu vagy +3630/353-8067