Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság pályázata

 

FELHÍVÁS

KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARKI TERMÉK

VÉDJEGY KÉRELMEZÉSÉRE

 

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni mndazoknak a jellegzetes helyi előállítású termékeknek, amelyek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén természetvédelmi oltalom alatt álló területen (Nemzeti Park, Természetvédelmi Terület, Natura 2000) termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természettel összhangban történik. Pályázni az alábbi termékekkel lehet:

 

  • mézek (kivéve fehér akác, gyalogakác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró, repce, napraforgó méz),
  • feldolgozott tejtermékek,
  • lekvár, szörp, egyéb gyümölcs- és zöldségtermék,
  • szálastakarmány kisállatok részére

 

A védjegy célja:

A helyi kézművesek, kisvállalkozások támogatása, az eladásra szánt termékeik megbecsülésének növelése, a helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emelése, a helyi termékek piacra jutásának elősegítése, és a természettel harmonikus gazdálkodás és termékek előállításának ösztönzése.

 

Pályázati csomag:

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet és termék(ek)et kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el. A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságon (5540 Szarvas, Anna-liget 1.),  a nemzeti park honlapjáról (www.kmnp.hu), vagy letölthető itt.

 

 

A benyújtás módja, ideje:

A kérelmet egy példányban, egy termékmintával együtt postai úton, vagy személyesen a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósághoz kell eljuttatni 2018. június 22. 14.00 óráig.

 

Hiánypótlásra egyszer van lehetőség! Hiánypótlási határidő: 2018. június 27. 16.00 óra.

Elbírálás határideje: 2018. július 27.

 

További információ:

Marosi Beáta (66/313-855)

e-mail: beata.marosi@kmnp.hu