Lekváros tejespite

Hozzávalók kb. 25 nagy szelethez:

1 l tej,

25 dkg liszt,

10 dkg cukor,

1 dkg vaníliás cukor,

1 kk só,

3 tojás,

Tepsi kikenéséhez: zsír,

mézes sárgabarack lekvár, szilvalekvár,

porcukor

Elkészítési idő: 1,5 óra

Elkészítés:

A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Egy 40x40 cm-es tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsinta tésztát ujjnyi vastagon öntsük bele. A tésztát jó forró sütőben – kb. 250-300 Celsius fok – süssük szép pirosra, közel 1 órán keresztül. Sütés közben a tészta felhólyagosodik, ez az egyik jele annak, hogy jól készítettük el az édességet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve pihentessük a pitét, majd vágjuk nagy kockákra.

Tálalásnál hintsük meg a felszeletelt süteményt porcukorral, és adjunk hozzá sárgabaracklekvárt, vagy szilvalekvárt.

forrás: http://puszta.com/hun/hungary/cikk/tejes_pite