Lekváros tejespite
Hozzávalók kb. 25 nagy szelethez:
1 l tej,
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 dkg vaníliás cukor,
1 kk só,
3 tojás,
Tepsi kikenéséhez: zsír,
mézes sárgabarack lekvár, szilvalekvár,
porcukor
Elkészítési idő: 1,5 óra
Elkészítés:
A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. Egy 40x40 cm-es tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsinta tésztát ujjnyi vastagon öntsük bele. A tésztát jó forró sütőben – kb. 250-300 Celsius fok – süssük szép pirosra, közel 1 órán keresztül. Sütés közben a tészta felhólyagosodik, ez az egyik jele annak, hogy jól készítettük el az édességet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve pihentessük a pitét, majd vágjuk nagy kockákra.
Tálalásnál hintsük meg a felszeletelt süteményt porcukorral, és adjunk hozzá sárgabaracklekvárt, vagy szilvalekvárt.
forrás: http://puszta.com/hun/hungary/cikk/tejes_pite