Joghurtos paradicsomsaláta

A medvehagyma levirágzása után megmaradt bibét sós vízben áztatják, kimossák, savanyúságlével felöntik, dunsztolással tartósítják. Szendvicsre, szendvicskrémbe, pástétomos kenyérre, salátákba ajánlják. Mi egy joghurtos paradicsomsalátába kevertük, aminek jellegzetes, pikáns ízt kölcsönzött.  

Hozzávalók:

5dl joghurt
1 kávéskanál só
3 közepes paradicsom
1 evőkanál olvasztott vaj, vagy olaj
Késhegynyi bors
1 kávéskanál mustármag
1 evőkanál medvehagymás bigyó
Pár szál petrezselyem díszítésnek

A joghurtot elkeverjük a sóval és a borssal. A paradicsomot megmossuk, a joghurtba szeleteljük, ne keverjük még össze. Olajat vagy vajat egy serpenyőben felforrósítunk és kipattogtatjuk benne a mustármagot, majd a salátára öntjük. Hozzáteszünk egy evőkanál medvehagymás bigyót a levével együtt. Óvatosan elkeverjük, petrezselyemzölddel díszítjük.

(Szerző: Vukman Szabolcs)