XX. Fehértó Napja

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szeptember 21-én rendezi meg a XX. Fehértó Napját. A cél ezúttal is az, hogy bemutassuk a Dél-Tiszántúl legjelentősebb szikes tavának táji, természeti értékeit.

Az érdeklődők ezen a napon bemehetnek a védett területekre, felmehetnek a tómeder melletti toronyba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a pusztai tájra. Közben természetesen sok mindent megtudhatnak a szikes tó kialakulásának történetéről és megismerhetik különleges növényvilágát egy medertúra keretében.

A Hódmezei Őrzők Íjász Egyesület tagjai pedig nemcsak íjászbemutatót tartanak, hanem egy jurtát is felállítanak. A békéscsabai Guzsalyas Egyesület, pedig a régi pásztorélet hagyományait eleveníti fel.

Természetesen lehetőség nyílik a régi magyar állatfajták megismerésére is. Az igazgatóság ezres egyedszámú magyar szürkemarha, illetve több százas cigája és racka juh állományt tart, melyek egyik törzstenyészete a kardoskúti Sóstói-telepen található.

Idén is lesz ragadozómadár- védelmi bemutató, a színpadon pedig egymást váltják majd a különböző kulturális csoportok.

Kézműves foglalkozások, kiállítások, népi játszótér és természetismereti foglalkoztató várja az érdeklődőket, akik a Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott, ízletes finomságokat is megkóstolhatják, illetve megvásárolhatják.

További részletek: http://kmnp.hu/ és https://www.facebook.com/events/357163171833929/