VII. Bogárzói Tanyanap

2020.április 11-én 7. alkalommal rendezi meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság védjegyes termelője Dani János és családja a Bogárzói Tanyanapot!

A 9.00 órakor kezdődő program keretében fejési, gomolyakészítési és nyírási bemutatóval várja az érdeklődőket. Az Aranykoszorús Gazda díjat kiérdemelt Dani János bemutatja juhászatát, élettörténetét.

A résztvevők megkóstolhatják (és meg is vásárolhatják) a természetes, hagyományos módon, családi receptek alapján készült juhgomolyát és juhtúrót, amellyel a Család a közelmúltban megrendezett OMÉK-on kiérdemelte a HÍR(Hagyományok–Ízek– Régiók) védjegyet. A gyermekeket állatsimogató várja, s közös ordás lepény sütésére is lehetőség nyílik. Délben asztalra kerül a finom birka pörkölt, amely mellé szódavíz és kávé is jár. Ebéd után lehetőség van lovaskocsizásra Fetser Jánossal.

Dani Jánosék a családi tradíciót folytatva juhászattal foglalkoznak Makó-Rákoson, őstermelőként cigája juhokat tartanak. A Családi gazdaságban sokféle termék készül: bogárzói füstölt juhgomolya, bogárzói juhgomolya, bogárzói orda, juhtúró, natúr/füstölt fokhagymás juhgomolya, (köményes, erőspaprikás, lilahagymás, újhagymás).

A Bogárzói Tanyanapon CSAK előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. További információk és jelentkezés Daniné Zsuzsánál a 06-30/569-18-07-es telefonszámon. A programon való részvétel 0-6 évig díjtalan, 7-12 évig 1.500 Ft, 13-felnőtt 3.000 Ft.