Kóstolják meg a juhgomolyát a Bogárzói Tanyanapon!

A Körös-Maros Nemzeti Park védjegyes termelője a 9.00 órakor kezdődő program keretében fejési, gomolyakészítési és körmölési bemutatót is tart. A résztvevők megkóstolhatják (és meg is vásárolhatják) a természetes, hagyományos módon, családi receptek alapján készült juhgomolyát és juhtúrót, amellyel Dani János a közelmúltban megrendezett OMÉK-on kiérdemelte a HÍR(Hagyományok – Ízek – Régiók) védjegyet.
 
A gyermekeket állatsimogató várja, s közös ordás lepény és juhtúrós pogácsa sütésre is lehetőség nyílik. Délben asztalra kerül a finom birkapörkölt (2000 Ft-os áron), amely mellé szódavíz és kávé is jár.
 
Dani János a családi tradíciót folytatva juhászattal foglalkozik Makó-Rákoson. Őstermelőként az Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) előírásai szerint gazdálkodik, cigája juhokat tart. Családi gazdaságában sokféle termék készül: bogárzói füstölt juhgomolya, bogárzói juhgomolya, bogárzói orda, juhtúró, natúr/füstölt fokhagymás juhgomolya, natúr/füstölt köményes juhgomolya, natúr joghurt juhtejből, meggyes joghurt juhtejtől.
 
A Bogárzói Tanyanapon csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. További információk és jelentkezés Daniné Zsuzsánál a 06-30/569-18-07-es telefonszámon.