Somogyi Sándor
Festői szépségű, lenyűgöző mikroklímája falu a Bükk-hegység délnyugati lejtőjén Mónosbél. Ezt a helyet választotta Somogyi Sándor és családja, hogy a szabadtartásban nevelt sertéseiből az üde bükki levegőn érlelt hústermékeit elkészítse. Itt a hússertésből sonka, a mangalicából szalámi, kolbász és szalonna készül. Specialitásuk az egyedi bükki sonka, melyet parajdi sóban pácolnak, majd 3 hónapig tufapincében érlelnek.
Termékeiket saját recept alapján, ízfokozók, állományjavítók, vízmegkötők, és tartósítószerek nélkül készítik.
Egy régebbi ismeretségből és a település tradíciójából eredően a SOMA SONKA és a szomszédos BÜKKI SAJT Manufaktúra a területüket MALMOS TANYA közös néven jelenítik meg.
Cím: 3300 Eger, Napsugár köz 9.
Tel.: 20/965-0266
e-mail: somkom@freemail.hu