Szintai Attila - lekvár

Immáron tizenöt éve, hogy a családunk saját termesztésű, ízletes, nap érlelte eperből elkészítette első házi lekvárját.  Hosszú évek tapasztalatának és a hagyománynak köszönhetően sikerült tökéletesre fejlesztenünk. Termékeinket kizárólag természetes alapanyagokból készítjük, hozzáadott tartósítószer nélkül.  A finom lekvár titka, hogy hagyományos úton, üstben készül, s egy csipetnyi hozzáadott szeretettől válik varázslatosan kellemessé.

A 2016- os eperlekvár a Clery nevű olasz epertő terméséből készült. A Clery előnye, hogy édes,nagy szemű és bőséges terméssel kecsegtet  június elejétől július közepéig. Ugyan vízigénye nagy, de kiépített öntözőrendszerrel pótoljuk az esővíz hiányát. A rendszeres gondoskodásnak köszönhetően az eperszemek  frissessége hosszabb ideig garantált, így kifogástalan alapanyag kerül az asztalra.

Közel négy éve, hogy kökényből is készítünk lekvárt, bár idén, 2016-ban először köszönthetjük a fogyasztók körében. Ez az ínyencség kuriózumként tekinthető, mivel korlátozott számban található meg,  egyik természetes élőhelye a Bódva völgyében helyezkedik el. . Jó tulajdonságai közé tartozik például, hogy vér- és vesetisztító. Fogyasszák bátran a szív és érrendszeri megbetegedésben szenvedők. Épp úgy, mint a rákos betegek, hiszen a benne található flavonid bizonyítottan hatásosak az ilyen jellegű betegségek kezelésében.

Termékeinket bizalommal ajánljuk mindazoknak, akik a hagyomány hívei és kedvelik a házias ízeket.

 Szeretettel: Szinati család

  • kökény lekvár    
  • földieper lekvár

További információ:

Szintai Attila

3752 Szendrő, Rákóczi út 96

Tel: 48-560-597, 06-20-350-8889

Térkép>>>