Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra (pálinka és lekvár)

A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra tagjainak hitvallása a bio növénytermesztés és  a megtermelt bio gyümölcsökből különböző termékek előállítása. A termékek előállításánál is törekszünk a természetes anyagok és kiegészítők használatára .  A tartósítást tisztán hőkezeléses eljárással végezzük. A termékek nagyobb hányada tanúsítottan bio termék . A körtén , meggyen és szilván kívül  a többi gyümölcsünk is bio technológiával van termesztve , csak a kis volumen miatt nincs tanúsítva. A termékeinket  az Aggteleki Nemzeti Park érdemesnek találta a „Nemzeti Parki Termék „ kitüntető védjegy használatára.

Észak- Kelet Magyarországon , a sátoraljaújhelyi vulkáni Sátorhegy szoknyáján a köves, meszes, agyagos talajokon termesztett gyümölcsök intenzívebb íz világgal és karakteresebb jelleggel rendelkeznek. A termőhelyünk  időjárása, klímája, talaja kiválóan alkalmas arra, hogy lédús, édes,zamatos gyümölcsök teremjenek. Valószínűleg ezt a megállapítást nemcsak a nemzeti büszkeség mondatja velünk, mert járjunk bárhol a világon, az itthonos fajtáknál finomabbat aligha kapunk máshol és ezt a hozzánk látogatókülföldi vendégek is elismerik. Ezt az aromagazdaságot már elődeink is igyekeztek megőrizni és lekvárként, vagy párlatként eltenni a hideg téli napokra amikor  jólesik visszaidézni a forró nyári napokat.

Két fő termékcsaládunk  van . Ezek a „ Széphalmi Nyelvforgató Pálinka”  és a „Zemplén Kincse Lekvár” márkaneveket kapták.

Széphalmi Nyelvforgató Bio Pálinkák

Valódi magyar kisüsti eljárással készült  pálinka. A pálinkáink  a bio ültetvényünk és a környék kisebb gyümölcsöseinek terméséből azzal   a nem titkolt céllal készülnek, hogy aki fogyasztja, megismerje az itteni gyümölcsök illatát, utánozhatatlan tüzét és ízeit .Igy részese lehet annak a varázslatnak , ahogyan a múlandó gyümölcs lelke halhatatlanná lesz a pálinkában. Kóstolóházunkban  melyet a bio pálinka szentélyének szántuk , és 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom Kazinczy 199 alatt található, arra törekszünk,hogy ezeket a minden érzékszervezet elvarázsoló párlatokat mindenkivel megismertessük , és mindenkihez eljuttassuk. A 2013-as évjáratú  Bio Körte, Bio  Szilva és  Bio Meggy pálinkáinkat  40,50, sőt 60 és 70 fokos erősségben is forgalmazzuk. A Bio Vilmoskörte Pálinkánk 2015-ös évjáratú és 40 és 50 fokos. Három prémium termékünk különleges érlelési eljárással készült.  2013-as évjáratú a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Körte Pálinka  40 fokos, a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Szilva Pálinkánk 50 fokos, míg a Széphalmi Nyelvforgató Bio Hordós Meggy Pálinkánk ismét 40 fokos erősségű.

Széphalmi Nyelvforgató Pálinkák

Kisebb mennyiségű gyümölcsökből is készítünk pálinkákat a választék bővítésére, a lehetőségeink alapján. 50 barackfa , közel 200 birsfa , 10 vadkörtefa  és közel 0,5 hektáros szőlőnk  termése színesíti  a pálinka kínálatunkat.

A termékeinket és az aktuális választékot megtekintheti az apalinka.hu honlapon. Megrendeléseket  a szephalmi-biolekvar.hu honlapon lévő web-áruházunkon keresztül tudjuk fogadni.

Zemplén Kincse Lekvárok

A körte , szilva, meggy bio ültetvényünk valamint , kisebb gyümölcsöskertjeink egyéb fajtáiból mint birs , barack, naspolya, alma és a felvásárolt erdei gyümölcsökből pl. fekete áfonya felhasználásával készítjük  lekvárjainkat .

A kézműves és a legmodernebb technika és részese az előállítás folyamatának. A gyümölcsök szedése,  mosása, tisztítása, darabolása és előkészítése kézi munka eredménye. A főzés kisebb részét hagyományos ( rézüstben, szabad tűzön) , jelentősebb részét a legmodernebbnek számító számítógépes vezérlésű , vákuumos mono-blokkal végezzük, mely sterilizálni is tudja az előállított termékeket. Lekvárjaink ízléses csomagolásban 10,30,60 dekás kiszerelésben kaphatóak. Mivel a termékek ízesítése és összetétele folyamatosan bővül ezért csak pár különlegességet emelek ki a választékból.

Aszalt Szilvás Szilva Lekvár

Az ízek fokozásának eredményeként jött létre a szabad tűzön, réz üstben főtt bio szilva lekvárba a frissen aszalt bio szilva felaprítva  lett összerottyantva. A házi készítésű bukták kiváló összetevője.

Mákos Mazsolás Barack Lekvár

A Gönci fajtájú sárgabarackból mazsolával és mákkal megbolondítva készült a lekvár. A palacsinta elengedhetetlen , pikáns tartozéka , mellyel felejthetetlen az izharmónia.

Fekete Áfonyás Szilvalekvár

Erdei gyűjtésből származó gyümölcsöt a bio szilvával kevertük olyan mértékig , hogy a domináló íz a  vadgyümölcs maradt. Vadételek mellé ajánljuk.

Naspolya Lekvár

A késő ősz gyümölcse kissé fanyar , de egyben különleges izével magában is különleges élményt nyújt. Természetesen egyedi  sütemények alapanyagának is kiváló.

 

· Zemplén kincse kézműves birsalma-alma lekvár

· Kistermelői málnás nektarin lekvár

· Zemplén kincse bio szilva lekvár

· Kistermelői málnás alma lekvár

· Kistermelői két áfonya lekvár

· Zemplén kincs kézműves fekete áfonyás szilva lekvár

· Kistermelői mákos, mazsolás, sárgabarack lekvár

· Zemplén kincse kézműves levendulás szilva lekvár

· Kistermelői sárgabarack fekete ribizli lekvár

· Kistermelői sárgadinnyés sárgabarack lekvár

· Kistermelői fűszeres szilva lekvár

· Nyelvforgató bio körte pálinka 50%

· Nyelvforgató bio körte pálinka 60%

· Nyelvforgató bio körte pálinka 70%

· Nyelvforgató bio Vilmos körte pálinka 50%

· Nyelvforgató bio szilva pálinka 50%

· Nyelvforgató bio szilva pálinka 60%

· Nyelvforgató bio szilva pálinka 70%

· Nyelvforgató bio meggy pálinka 50%

· Nyelvforgató bio meggy pálinka 60%

· Nyelvforgató bio meggy pálinka 70%

· Nyelvforgató barikolt bio körte pálinka 40%

· Nyelvforgató barikolt bio szilva pálinka 50%

· Nyelvforgató barikolt bio meggy pálinka 40%

 

Termékeink kóstolhatók a Széphalmi Nyelvforgató Bio Pálinka Kóstolóházunkban 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom Kazinczy út 199 alatt vagy megtekinthetők a szephalmi-biolekvar.hu honlapon ahol web-áruházunkon keresztül eleget is tudunk tenni vásárlási elképzeléseinek.

 

További információ:

Susztrik Jenő

Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra

3980 Satoraljaújhely, Kazinczy u. 63.)

Tel: 06-30-958-4923/06-70-408-5654

szephalmi@apalinka.hu

www.apalinka.huwww.szephalmi-biolekvar.hu