PILISI KÉZMŰVESEK KÖZÖSSÉGE

AZ EGYESÜLET CÉLJA:

Részben közművelődési feladatok ellátása: szakmai nyílt napok, workshopok az egyes szakmákhoz kötődően; vásárok, rendezvények, táborok szervezése. A művelődő közösségek létrejöttének elősegítése, működésük támogatása, fejlődésük segítése, a közművelődési tevékenységek és a művelődő közösségek számára helyszín biztosítása, a közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése, az egész életre kiterjedő tanulás feltételeinek biztosítása, a hagyományos közösségi kulturális értékek átörökítése feltételeinek biztosítása. Kulturális kapcsolatok építése bel-és külföldön, testvérvárosok és hazai művésztelepek megismerése.

Távlati cél: közösségi műhely létrehozása, alkotóklub működtetése.

AZ EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI:

TÁBOROK:

NÉPMESE TÁBOR -  Nagyon fontosnak találjuk, hogy a gyerekek jobban megismerjék a múltjukat, a jelenüket, ezért elővettük a magyar népmeséket, történelmi meséinket, regéket.

MŰVÉSZETTÖRTÉNET TÁBOR  - Minden nap egy művészeti korszakot, stílusról tartunk  egy mini előadást. Délután dolgozzuk fel  az elméleti részt, valamilyen kézműves technikát megismerve, az egyesületi tagokat és szaktudásukat is belevonva. Például az Ókori római és görög művészet napunkat követően, délután fekete alakos kerámiákat készíthettek a gyerekek Keresztfalvi Zsuzsanna keramikus vezetésével. De van  nemezelés, ékszerkészítés, fafaragás, batikolás is.

VÁSÁROK, RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSE:

A Piliscsabai Kézművesek Közössége (továbbiakban PKK) 2019 áprilisában alakult meg és azóta szervez folyamatosan rendezvényeket Piliscsabán. A “Helló, ....” elnevezésű, adott évszak nevét (Helló, Tavasz! Helló, Nyár!, Helló, Ősz!, Helló, Tél!) viselő rendezvényeinken igyekszünk  kulturális, gyerekeknek és felnőtteknek is magas minőségű szolgáltatást nyújtani, mind a programok, ingyenes/részben fizetős kézműves foglalkozások, koncertek, kiállítások, egyéb gyerek programok, könyv csere-bere, élményfestés, tombola, szakmai előadások, kiállítás és büfé tekintetében, ahová tényleg érdemes elmenni, ami utána jó élményként szolgál az egész családnak.

WORKSHOPOK:

Ezeket elsősorban felnőtteknek szervezzük. Mivel fontosnak tartjuk a LLL alapelveit, ezért szeretnénk, ha mindenkinek lenne lehetősége, helyben, kortól függetlenül megtanulni valami újat, ami utána a hobbija lesz. Különleges társasági esemény, PKK egyesületi tagok egyike vállalja, hogy bemutatja a műhelyét, eszközeit, egy kis elméletet fűz hozzá, majd pedig megmutatja a csínját-bínját az adott technikának. 

GYEREKZSÚROK:

Az egyesület székhelyén, Piliscsabán, a “Titkos kertben” vállaljuk gyerekeknek, kézműves foglalkozásokkal tarkított, játékos és tematikus gyerekzsúrok megszervezését. Mivel szabadtéren (eső esetén sátor alatt) tud megvalósulni az esemény, ezért tavasztól késő nyárig van lehetőség erre a programra.
A tematika elég sokrétű, de hogy a legérdekesebbeket felsoroljuk:  Harry Potter, Virágtündérek, Sárkányok és lovagok, Rendőrök/Tűzoltók/Vasutasok, Hercegnők és királyfik. 

ORGANIKUS ESKÜVŐ:

A helyszín, az egyesület székhelye, 2081 Piliscsaba, Szent László király útja 71. A “Titkos kert”-ben.
100 % zero waste alapelvek mellett:  tányérokat búzacsírából 100 %-ban komposztálhatóak, a poharak pedig kukoricacsírából, melyek 70 fokon komposztálódnak. Az étkészlet pedig újrahasznosított fából készül.  Az esküvői meghívónkat, egyesületi tagunk, Kővári Viktória/Égigérőfa grafika tervezi és magpapírból (olyan papír, amiben valamilyen magocska van, melyet utána elültetve egy növényt gondozhatunk).

Elérhetőségeink:

E-mail: pilisi.kezmuvesek.kozossege@gmail.com

Facebook: facebook.com/pilisikezmuvesekkozossege