Fruktárium pálinkák
A Fruktárium számára – családi kötődés okán – a pálinka készítés, és az egyéb gyümölcs termékek előállítása mindenekelőtt azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet a térség természeti gazdaságára és legalább alkalmi jelleggel munkahelyet teremtsen. Nem a tömeggyártás, hanem prémium minőség, és professzionálisan kidolgozott arculattal való megjelenés a cél. A szortiment:
- Bódító Bodzapálinka 44 %; Kólintó Bodzapálinka 50 %
- Hódító Mézes Kökénylikőr 38 %; Bódító Kökénypálinka 44%; Kólintó Kökénypálinka 50%;
- Bódító Sompálinka 44%; Kólintó Sompálinka 50%;
- Bódító Vadalmapálinka 44%; Kólintó Vadalmapálinka 50%;
- Bódító Vadkörtepálinka 44%; Kólintó Vadkörtepálinka 50%;
- Bódító Konkordi Szőlőpálinka 44%;
- Hódító Mézes Szilvalikőr 38%; Bódító Szilvapálinka 44%; Kólintó szilvapálinka 50%.
A fantázianevek a párlat töménységére vonatkoznak, egyben a címke grafikák illusztrációi is."
Az évi feldolgozott gyümölcsmennyiség 200-400 mázsa, mintegy 2000-4000 db 0,35 literes palack, a terméshozam és minőség függvényében. Bolthálózatokban történő értékesítés nincs, tekintetbe véve, hogy az igényelt párlatmennyiséget az alapanyag hozzáférés területi korlátja miatt folyamatosan nem tudják biztosítani. Az értékesítés elsősorban személyes, a Kft tagok kapcsolati rendszerén keresztül, továbbá a Budai Várban megrendezésre kerülő pálinkafesztiválokon történik.
A termékeladásnak ez a módja lehetőséget teremt az Aggteleki-karszt természeti és épített gazdagságának reklámjára is. A Trizsben megnyílt, szintén végjegyes minősítésű Fruktárium Vendégház egy további, állandó értékesítési pont.