Dani János György
Dani János őstermelő családi tradícióként juhászattal foglalkozik a Csongrád megyei Makó Rákos tanyán. Hagyományos magyar cigája juh fajtát tenyészt az agrár-környezetgazdálkodási program előírásai szerint gazdálkodik. 200 juhot legeltet a Körös-Maros Nemzeti Park legelőin. Juhait április közepétől november elejéig fejik. A tejet a nagyanyáik receptjei alapján dolgozzák fel juhgomolyának, juhtúrónak és ordának is. Ezeket a termékeket különböző ízesítéssel és füstölve is előállítják. A helyi piacok mellett az országban több ponton kiállításokon, vásárokon is megtalálható a termelő.
Természetes, hagyományos úton készülnek családi receptek alapján.
Termékei: Bogárzói füstölt juhgomolya, Bogárzói juhgomolya, Bogárzói orda, Juhtúró, Natur/füstölt fokhagymás juhgomolya, Natur/füstölt köményes juhgomolya, Natur joghurt juhtejből, Meggyes joghurt juhtejből
Telefon: +36-30/619-46-24