A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság pályázata
FELHÍVÁS
HORTOBÁGYI NEMZETI PARKI TERMÉK
védjegy kérelmezésére
Védjegyet kívánunk adományozni azoknak a jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, amelyek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000) termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természet védelmével összhangban történik.
Pályázni az alábbi termékekkel lehet:
- lekvár, szörp, aszalvány, egyéb gyümölcs- és zöldségtermék
- vadgyümölcsből készült pálinkák
- gyógynövényekből készült termékek
- méhészeti termék (kivétel akác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró méz)
- tehén-, juh- és kecsketejből készült termékek
- húskészítmények
A védjegy célja:
A helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emelése, a helyi termékek piacra jutásának elősegítése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termékelőállítás ösztönzése.
Pályázati csomag:
A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el.
A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságon (Debrecen, Sumen u. 2.), vagy letölthető az Igazgatóság honlapjáról (www.hnp.hu).
Pályázati feltételek és bírálati szempontok (PDF)
Érintett települések listája (PDF)
Védjegyhasználati kérelem (DOC)
Benyújtás:
Módja: a kérelmet egy példányban, egy termékmintával együtt postai úton, vagy személyesen kell eljuttatni a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz.
Pályázat benyújtásának határideje: 2017. június 15. (csütörtök)
További felvilágosítás kérhető:
Kánai Edina
Tel.: +36 30/630-7544
E-mail: kanaiedina@hnp.hu