A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság pályázata

FELHÍVÁS

HORTOBÁGYI NEMZETI PARKI TERMÉK

védjegy kérelmezésére

 

Védjegyet kívánunk adományozni azoknak a jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, amelyek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000) termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természet védelmével összhangban történik.

Pályázni az alábbi termékekkel lehet:  

  • lekvár, szörp, aszalvány, egyéb gyümölcs- és zöldségtermék
  • vadgyümölcsből készült pálinkák
  • gyógynövényekből készült termékek
  • méhészeti termék (kivétel akác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró méz)
  • tehén-, juh- és kecsketejből készült termékek
  • húskészítmények

A védjegy célja:

A helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emelése, a helyi termékek piacra jutásának elősegítése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termékelőállítás ösztönzése.

Pályázati csomag:

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el.

A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságon (Debrecen, Sumen u. 2.), vagy letölthető az Igazgatóság honlapjáról (www.hnp.hu).

Pályázati feltételek és bírálati szempontok (PDF)
Érintett települések listája (PDF)
Védjegyhasználati kérelem (DOC)

Benyújtás:

Módja: a kérelmet egy példányban, egy termékmintával együtt postai úton, vagy személyesen kell eljuttatni a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz.
Pályázat benyújtásának határideje: 2017. június 15. (csütörtök)

 

További felvilágosítás kérhető:
Kánai Edina
Tel.: +36 30/630-7544
E-mail: kanaiedina@hnp.hu