Medvehagymás kőrözött

Egy kis kísérletezgetés után jött létre ez az egyszerű recept. Egyszerű, mert alig kell hozzá valami, viszont a medvehagyma pesztó mégis különleges ízt kölcsönöz a kőrözöttnek. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk.

Hozzávalók:

250 g tehéntúró
220 g tejföl (a szokásos 330 g-os tejföl 2/3-a)
3 teáskanál medvehagyma pesztó
1 csipet só
közepes késhegynyi bors

A túrót tálba tesszük, villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és jól elkeverjük. Aztán jöhet a medvehagyma pesztó, egy kis bors és só. Ezekkel is jól elkeverjük és készen is vagyunk. Egy kicsit tanakodtunk, tegyünk-e bele mást is, de olyan jól eltaláltnak éreztük, hogy inkább így maradt. Kenhetjük kenyérre, zsemlére, kiflire. Vagy apró kifli szelet falatkákat készíthetünk, ahogy mi tettük. Tehetünk rá ízlés szerint zöldséget is, mi paradicsomot szeltünk rá. Jó étvágyat hozzá!

(Szerző: Vukman Szabolcs)