Bio fűszerpaprika őrlemény

Tanyánk a Kiskunsági Nemzeti Park közvetlen közelében, NATURA 2000 területen,  Páhi község határában helyezkedik el, ezért a kezdetek óta arra törekszünk, hogy a környezettudatos, fenntartható és természet közeli életformát kövessük. A család környezet-, és vidékszeretetét tükrözi, hogy mára már a teljes területen ellenőrzött ökológiai gazdálkodást folytatunk.
Jelenleg mintegy 65 ha területen folyik termelés. A terület adottságai mind a növénytermesztés mind az állattartás számára megfelelőek. A tevékenységi körünkbe tartozik az extenzív gyepgazdálkodás és az erre épülő húsmarha tartás. A szántóterületeken részben az állatállomány takarmányát termeljük meg, részben pedig kertészeti kultúrákat termesztünk. Ennek két fő ága a bio fokhagyma és a bio fűszerpaprika termesztése.
A kertészeti kultúrák közül a másik értékes és tradicionálisan magyar fűszernövény a fűszerpaprika. A paprikát sík termesztésben palántából ültetve műveljük. Az ültetés minden év május közepén géppel történik. A tápanyag utánpótlásra a gazdaságban megtermelt szerves trágya komposztot használjuk, illetve kiegészítésként baktérium trágyát forgatunk a talajba. A gyomszabályozást kézi kapálást követően kultivátoros műveléssel illetve gyomlálással oldjuk meg. A növényvédelmi technológia alapja a jó minőségű, rezisztens fajta. Szélsőséges időjárási körülmények esetén az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett készítményeket használjuk. A fűszerpaprika esetében jelenleg a teljes termelési folyamatot a szárításon, őrlésen át a csomagolásig a saját gazdaságban valósítjuk meg. Így tudjuk garantálni, hogy a kiváló minőségű kézzel gondosan válogatott bogyókból prémium minőségű bio fűszerpaprika őrleményt tudunk előállítani.

 

Kapcsolódó termelők