Bio fokhagyma

Tanyánk a Kiskunsági Nemzeti Park közvetlen közelében, NATURA 2000 területen, Páhi község határában helyezkedik el, ezért a kezdetek óta arra törekszünk, hogy a környezettudatos, fenntartható és természet közeli életformát kövessük. A család környezet-, és vidékszeretetét tükrözi, hogy mára már a teljes területen ellenőrzött ökológiai gazdálkodást folytatunk.
 Jelenleg mintegy 65 ha területen folyik termelés. A terület adottságai mind a növénytermesztés mind az állattartás számára megfelelőek. A tevékenységi körünkbe tartozik az extenzív gyepgazdálkodás és az erre épülő húsmarha tartás. A szántóterületeken részben az állatállomány takarmányát termeljük meg, részben pedig kertészeti kultúrákat termesztünk. Ennek két fő ága a bio fokhagyma és a bio fűszerpaprika termesztése.
A kertészeti kultúrák közül a nagyobbik teret a fokhagyma foglalja el. Családunk nagy hangsúlyt fektet ezen nemes fűszernövény termesztésére. A kiváló minőség alapja a magas minőségű és egészséges vetőmag illetve a napi szintű odafigyelés. Ennek köszönhetően mára a konvencionális termesztéssel azonos minőségű terméket tudunk partnereink számára biztosítani. A termesztés technológia sajátosságaiból adódóan a műtrágyák és szintetikus növényvédőszerek használatának kizárásával a növények növekedése a hagyományos termesztéshez viszonyítva jóval kiegyenlítettebb viszont a termésátlagok 20-30 %-al elmaradnak az intenzív körülmények közt megtermelt növényekétől. Ennek viszont az a pozitív hatása, hogy a bio fokhagyma egészségesebb, ízletesebb, íz és zamat anyagaiban sokkal koncentráltabb, gazdagabb. Szerencsére mára már ezt a fogyasztói visszajelzések is igazolják. Bátran merem ajánlani minden kedves embertársamnak a bio fokhagyma napi szintű fogyasztását.

 

Kapcsolódó termelők