Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy pályázat 2018

 

FELHÍVÁS

Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegy kérelmezésére

 


A Nemzeti Parki Termék védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében.

 
Pályázatunk alkalmával a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi, kereskedelmi forgalomba hozható élelmiszereknek és kézműves termékeknek, melyek többnyire természetes alapanyagokból készülnek és igazoltan a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területéről, természetvédelmi oltalom alatt álló területről (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000 terület vagy ezen külterületekhez tartozó települések) származnak, és előállításuk a térség hagyományain alapszik. A pályázatot elnyerők 5 évig jogosultak a védjegy használatára, a termékek megjelennek a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint számos rendezvényen bemutatásra kerülnek országos szinten.

 

Pályázni vadon termő és termesztett növény, zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény, gomba, fa, szalma,vessző, zsiradék feldolgozásából eredő:

krém, paszta, csatni, szörp, tinktúra, szirup, lekvár, zselé, dzsem, aszalvány, fűszerkeverék, savanyúság, tea, olaj, liszt, ecet, szappan, balzsam, fa és szalma kézműves termékek, kosarak, cider (max.:6% V/V), sör (max.:6% V/V) termékekkel lehet.

 

Pályázati csomag:

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Szakmai Felügyeleti Szerv, illetve a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el.

 

A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságon (7625 Pécs, Tettye tér 9.), vagy letölthető a nemzeti park igazgatóság honlapjáról (www.ddnp.hu).

A DDNPI adatvédelmi irányelvei a http://www.ddnp.hu honlapon megismerhetők[§1] .

 

A benyújtás módja:

Pályázónként több termék is benyújtható. A kérelmet termékenként egy példányban, termékmintával együtt postai úton vagy személyesen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság titkárságára kell eljuttatni.

 

Beadási határidő: 2018. július 24., kedd, 14 óra

A bírálat időpontja: 2018. augusztus

 

A pályázatok elbírálásának eredményéről, valamint a Nemzeti Parki Termék védjegy adományozás időpontjáról a résztvevőket megadott elérhetőségükön tájékoztatjuk.

 

További információ (hétfőtől péntekig 8-14 óra között):

Morber-Simon Beatrix

Tel.: 72/517-200

e-mail: simonb@ddnp.kvvm.hu

Hérincs Dorina

Tel.:72/517-208

email cím:dherincs@ddnp.kvvm.hu

Letölthető dokumentumok:

Pályázati feltételek

Kérelem

Védjegyhasználati szerződés minta